top of page

#hjemmeyoga, #friformyoga
Utstyr
 

Noe av det beste med yoga er at du ikke trenger mye utstyr. Imidlertid kan en matte og noen rekvisitter hjelpe med justering og gjøre stillingene mer komfortable. Da yoga først ble utbredt i vesten, praktiserte yogier på håndklær eller bomullsmatter. Det var først på 1980-tallet at «matter» ble mer utbredt. I dag er yogamatten og tilbehør en blomstrende industri, med et stort utvalg. Yogatilbehør kan koste litt og du kan enkelt erstatte dette med andre ting du har tilgjengelig.


Plass

Hvis mulig, prøv å finne et sted som er fredelig og stille. Det kan være nyttig å ha en vegg i nærheten, det viktigste er at du har nok plass til å strekke ut uten å støte på bord, stoler, hyller osv. Det er mer sannsynlig at du vil trives hvis plassen er fri for rot 😊


Gjøre det oppnåelig

Tenk på hva som fungerer best for deg - er du en morgenperson eller en kveldsperson? Glem hva du tror utgjør en "riktig" yogapraksis, og følg det som fungerer best for deg. Begynn kanskje med 10 minutter om dagen. Alternativt kan du bestemme deg for et fast tidspunkt på en bestemt dag hvis det fungerer bedre. Nøkkelen er at den må passe inn i livet ditt - hvis ikke, vil du ikke fortsette å opprettholde dette


Respekter 

Respektere alltid kroppens grenser, unngå smerter, sammen klemming og overdrivelse. Hvis du er ny i yoga, kan det være vanskelig å skille mellom smerte og ubehag. Smerte føles varm og skarp, mens ubehag er mer en kjedelig, irriterende følelse. STOPP generelt hvis det er i leddstrukturen (knær, ryggrad, hofter, nakke osv.) Hvis du føler smerte, beveg deg forsiktig ut av stillingen. Hvis du føler ubehag, kan du kanskje myke opp eller justere eller til og med bruke rekvisitter for å hjelpe deg. Det er alltid lurt å varme opp før du gjør vanskelige stillinger og være spesielt oppmerksom på overgangene mellom stillingene.


Planlegg 

En fordel med å gjøre en online yoga-praksis, er at du kan bestemme hvilken klasse du skal gjøre dagen før, så alt du trenger å gjøre neste dag er å trykke på play.


La kroppen bestemme

Hvis du er vant til å følge en bestemt sekvens eller type klasse så gå på matten og gjør dine egne ting. Dette kan føles veldig skremmende med det første, men ignorere den irriterende bekymringen for at du ikke vet hva du skal gjøre. Yoga trenger ikke å være en sømløst strukturert serie med stillinger. Bare gå på matten og gjør noe vilkårlig som føles fint for kroppen din, eller kanskje bare sitt stille. Bygg opp til din egen «fri-form-yoga" Hør på kroppen din og la den lede an.


Gjør det morsomt

Gjør noe du liker, hva med å sette på musikk. Alt som hjelper deg med å holde deg motivert,


Ikke glem meditasjon og Pranayama

En hjemmepraksis kan være en flott mulighet til å bygge en meditasjons- og pranayama-praksis. Selv fem minutter med fokus på pusten din vil gjøre deg mer sentrert og avslappet.


Med alle disse fordelene, kan hjemmeyoga selvfølgelig noen ganger være mer utfordrende enn å gå i et studio. Hvis det å finne tid til å presse yogapraksisen din mellom jobb og familieforpliktelser får deg mer stresset enn å gå til et studio, så er det også bra. Det viktigste er at du bare dukker opp på matten åpen, til stede, aksepterende og nysgjerrig - uansett hvor det måtte være.

77 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page