top of page

Mental helse og velvære - begynn ditt selvstudie


For mange av oss kan begrepet egenkjærlighet forbindes med selvsentrert og egoistisk - noe som er for de med for mye tid og penger. Studier viser at egenkjærlighet og medfølelse kan være nøkkelen til mental helse og velvære.


Egenkjærlighet betyr aksept, vennlighet, oppmuntring og omsorg. Har du egenkjærlighet og medfølelse har du motstandskraft i møte med motgang og hjelp til å takle fiasko eller forlegenhet. Å være varm og forståelses full overfor oss selv når vi lider, mislykkes eller føler oss utilstrekkelige, i stedet for selvkritikk.


Begynn ditt SELVSTUDIE - tilbringe tid med deg selv. Vær mer oppmerksom, gjør yoga, opplev pusten din, mediter. Yoga styrker uten tvil personligheten din, du blir kjent meg deg selv på et dypere og mer intimt nivå.


Yoga handler om å dyrke selvkunnskap, så du kan se inn i deg selv. Yoga skaper muligheter for å gjenkjenne oss selv bedre, la oss huske hvem vi er, finne ut (og eie) hvem vi er.


Når du gjør din yoga med oppmerksomhet, er du i stand til å lytte til deg selv. Hvordan snakker du til deg selv og med deg selv? Hvilke språk bruker? Krenker du deg selv eller tar du en mer snill og forståelsesfull tone? Hvis du er veldig selvkritisk, hvordan får det til å føle deg?


Vi er mye tøffere mot oss selv enn vi ville være mot andre. Så, for å erstatte denne harde indre stemmen med en snillere, kan du ganske enkelt legge merke til den - som allerede er et skritt mot å aktivt prøve å myke den opp til en snillere, mer tilgivende person.


Det er dette som er egenkjærlighet, det er dette som er egenomsorg.🥰


52 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page