top of page

Hva skjer under huden?


Det er lett å tro at fleksibilitet er så enkelt som å forlenge en muskel, og at hvis du kan sitte på gulvet med bena ut til siden og magen i gulvet så må musklene dine være lange, og hvis du har problemer med å berøre tærne, så er musklene dine korte. Dette har faktisk noe å gjøre med nervesystemet og egentlig ikke med musklene å gjøre.

Det handler om hvordan hjernen tolker det som skjer når du beveger deg til ditt ytterste. Fordi hjernen din vil beskytte kroppen din, og den vet at hvis du strekker deg for langt, kan du skade deg selv. Så nervesystemet og hjernen vår blir mer komfortable med å bevege seg mot det endelige området, fordi det over tid lærer at det ikke er skadelig.

Viskoelastisitet - er noe av det du kjenner når du klarer å gå dypere inn i din forover bøy på slutten av et yogakurs enn du var i begynnelsen. Så kroppen blir mer smidig gjennom bevegelse og varme, men i tillegg vil også kroppens evne til å bli strukket bidra til å deretter gå tilbake til sin form.

Under huden din, før du kommer til skjelettet, er kroppen en tettpakket av muskler, nerver, blodkar, og bindevev. Det er ikke mellomrom mellom alt dette, det er pakket sammen. Når du beveger deg, må disse tingene kunne gli jevnt. Jo bedre gli, jo bedre føles det.

Så hvordan fremme gli? Beveg deg regelmessig. Bevegelse er det som smører. Mer spesifikt, beveg deg på måter der musklene som krysser et ledd, og nærliggende muskler som krysser flere ledd, beveger seg i kombinasjon, noe vi gjør i YOGA

Høres komplisert ut? Bare tenk på å bevege deg på så mange forskjellige måter du kan.

Nei, yogakurs handler ikke om å oppnå større fleksibilitet - derimot om at nervesystemet og hjernen vår skal bli mer komfortable.

46 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page