top of page

Den internasjonale yogadagen 2021

Dagen da solen står stille


Yoga er dansen til hver celle, med musikk til hvert åndedrag som skaper indre ro og harmoni.

Disse vakre ordene sto skrevet på nettsiden til India today. I dag 21. juni er det den intenasjonale yogadagen. Ifølge FNs er temaet for dagen "Yoga for velvære", dvs. hvordan yogautøvelsen kan fremme den helhetlige helsen til hvert individ. Yoga gir ikke bare fysisk og mental avslapning, men utvikler også styrke og motstandskraft. De mange fordelene med Yoga gjør det til en populær praksis for mennesker over hele kloden, spesielt i tider med en pandemi når mental og fysisk helse er under stress.


Det antas at yoga stammer fra India for tusenvis av år siden. 27. september 2014 foreslo statsminister Narendra Modi under sin tale ved FNs generalforsamling ideen om en Yoga dag. I sin tale betegnet Modi Yoga som en "uvurderlig gave av Indias gamle tradisjon" og understreket viktigheten av yoga for å opprettholde "harmoni mellom menneske og natur". Utkastet til resolusjon ble vedtatt av India og ble støttet av 177 nasjoner, og den første internasjonale yogadagen ble feiret 21. juni 2015.


En tradisjon på denne dagen er å gjøre en hyllest til solen, ved å gjøre kanskje den mest kjente Yogasekvensen Solhilsen 108 ganger - Trenger du inspirasjon til solhilsen så finner du flere variasjoner på Yogalåvens Youtube kanal.


God Yoga dag til deg fra oss

NAMASTE 🙏

50 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page